Jasper Smits Zecc Woningbouw Krimpen Duijvendijk

Werf van Duijvendijk

  • Wonen aan het water
  • In Samenwerking met Zecc Architecten Lindeloof landschapsarchitecten
  • In opdracht van De Langen en van den Berg
  • Baksteen en karakter
  • Scheepshelling Joh. van Duijvendijk

Locatie

In samenwerking met Zecc en Lindeloof Landschapsarchitecten hebben we de tender gewonnen voor zo’n 50 woningen aan de voormalige scheepswerf van Joh. Van Dijuvendijk in Krimpen aan de IJssel. Samen met de Langen en van den Berg hebben we een plan gemaakt met 4 verschillende gebouwen op een verhoogde binnentuin.

Plan en karakter

De voormalige scheepswerf Joh. Van Duijvendijk is één van de oudste scheepswerven van Nederland en de eerste met een dwarshelling. Deze helling blijft behouden bij de herontwikkeling van de werf tot waterplein met ruimte voor recreatie en festiviteiten. Het blok Oude Werf bestaat uit vier afzonderlijk herkenbare gebouwen, die worden gerealiseerd van onder meer baksteen en hout. De gebouwen hebben de namen het Dijkhuis, het Scheepshuis, het Kraanhuis en het Pakhuis gekregen, mede omdat de architectuur is geïnspireerd door de vormentaal die je associeert met bijvoorbeeld de haven- of pakhuistypologie.

Start Bouw

Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden eind volgend jaar en wordt het project in maart 2025 opgeleverd.

Jasper Smits Zecc woningbouw Krimpen Duijvendijk Jasper Smits Zecc woningbouw Krimpen Duijvendijk Jasper Smits Zecc woningbouw Krimpen Duijvendijk Jasper Smits Zecc woningbouw Krimpen Duijvendijk