JASPER SMITS ARCHITECT NEXT LEVEL UTRECHT

Next Level

  • Oplevering: 2020
  • Iroko houten gevel
  • Splitlevel woning
  • Veemarkt Utrecht
  • Wit stuukwerk met een betonnen kern voorzien van notenhouten trappen

Locatie

De Veemarkt in Utrecht-Oost is een nieuwbouwwijk op de plek van de voormalige vee- en automarkt. Aan de Noordkant van de wijk (bouwveld E) zijn zelfbouwkavels uitgegeven van verschillende breedtes variërend van 5,4 tot 8,4 meter. Jasper Smits heeft hier 2 woningen ontworpen. Kavel 14 heeft een beukmaat van 6,6 meter. Deze zelfbouwwoning ligt met zijn Noordgevel in het water en kijkt uit op groen en voetbalveld. De woningen op bouwveld E hebben een tuin, al dan niet met schuur of kantoor aan de Zuidkant. Bij kavel 14 is er een atelier aan de weg gebouwd voor de bewoners die graag zelf meubels maken en/schilderen.

Woning

Het eerste wat opvalt aan de woning is de gevel van houten iroko gevel met ramen voor ventilatie verborgen achter het hout. De eigenaren vroegen om een ontwerp vol verrassingen. Door een split-level doorsnede te maken en daarin elke verdieping (totaal 7 inclusief dakterras) een eigen functie te geven met een vide die naar boven toe steeds kleiner wordt, ontstaan deze verrassingen. Het huis zit vol met doorkijkjes en maakt nieuwsgierig.

Foto’s en bezoek

De foto’s worden in september 2020 gemaakt. Voor een bezoek, neem contact op met Jasper Smits

JASPER SMITS ARCHITECT NEXT LEVEL UTRECHT JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW MODERN VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW MODERN VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW MODERN VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW MODERN VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW MODERN VILLA JASPER SMITS ARCHITECT ZELFBOUW MODERN VILLA JASPER SMITS ARCHITECT NEXT LEVEL UTRECHT